Никога не можеш да знаеш какво ще сполети близките ти, сестра ти, дъщеря ти, внучката ти.

Никога не можеш да знаеш какво ще сполети близките ти, сестра ти, дъщеря ти, внучката ти.

Преди години, когато дарих надежда за бебе с “Майки за донорството”, чрез донорство на яйцеклетки за първи път, само съпругът ми подкрепи решението.

Майка ми и сестра ми бяха твърдо против. Първо се започна как ще ме “наблъскат” с хормони, как ще се разпадна здравословно, как ще напълнея рязко и много, после дали осъзнавам че някъде ще има мое дете…” В този момент им казах, че приключваме темата, защото няма как да обясниш на човек, който не желае да чуе.

След години взеха леко да ме подпитват как точно стоят нещата.

Ето че след 9 години заради проблем при сестра ми взеха да се допитват много сериозно. Първо ги попитах защо си промениха мнението (знаейки защо), защото както е приказката, “когато яйцето ти дойде на дупето и всичко се променя”.

Никога не можеш да знаеш какво ще сполети близките ти, сестра ти, дъщеря ти, внучката ти. Заради това си заслужава да се информираш малко повече преди да си краен. Разбира се, че новороденото дете ще носи част от моя ДНК, но и ДНК на жената и мъжа, на които съм помогнала да изпитат най-невероятното чувство да станеш родител.

Много ясно е, че има контрол над тези неща и знам, че ако има 3 живо родени деца (извън моите) държавата ще ми забрани да дарявам.

Когато питах дали мога да даря отново, се надявах да ми откажат. Макар да знам, че не зависи само яйцеклетката. Това беше начина да знам, че съм успяла да помогна максимално. Всякаква друга информация не достига до нас, но я има в регистър и архиви.

Мъжът ми също дари семена течност преди много време. Там нещата също не стоят така, както сме гледали по някои комедии или чужди издания.

В България мъжът може да направи процедурата по донорство само веднъж.

Накрая искам да се споделя с радост, че след 14 години опити и след само 5 месеца лечение в болница „Надежда“, ще ставам ЛЕЛЯ!

БЛАГОДАРЯ!

Деси

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart