Пълно удовлетворение е да можеш да подадеш ръка

Пълно удовлетворение е да можеш да подадеш ръка

Бях пациент на болница Надежда и видях от първо лице колко много жени се нуждаят от този вид помощ – донор на яйцеклетки. Реших да стана донор. Просто знаех…

Защо да губя време и напразно да хабя всеки месец егоистично яйцеклетки, когато може да помогна на някой в нужда.

Преди да започна донорството си мислих, че има доста желаещи да помогнат, уви реалността е доста мрачна. Просто са недостатъчно на фона на нуждаещите се семейства.

Процедурата беше много приятна, без излишно напрежение, водена от страхотни координатори и лекари.

Всичко мина страхотно! Нямаше различно от очакванията ми.

Хората гледат скептично все още на донорството, дори мислят, че е нещо, което трябва да се заплаща, а всъщност това е една лична кауза на всяка една жена, която няма да наруши ежедневието си и личния си комфорт.

На семействата, които чакат дълго време донор – от сърце им желая да сбъднат и гушнат мечтата си, възможно в най-кратък срок!

Аз сама преминах през процедура по Инвитро и знам какво означава да чакаш заветните две чертички. Пълно удовлетворение е да можеш да подадеш ръка на някой друг.

Не се колебайте дори за миг, на вас няма да ви коства нищо, освен малко лично време заради каузата, но за някой това ще е сбъднатата му мечта!

Таня


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart