По-свято от това няма!

По-свято от това няма!

Научих за донорството от Интернет. Реших да стана донор, защото започнах да се интересувам по темата и видях колко болка има в очите на жена, на която ѝ е отнета възможността да изпита това прекрасно чувство.

Преди да разуча за процедурата мислих, че е тежка и болезнена физически и психически. После специално моите процедури (три на брой) преминаха абсолютно леко, безболезнено и безпроблемно.

Много различно от представата и реалността беше отношението. Бях обгрижвана, като принцеса от Мариела, Виктория и целият екип на д-р Стаменов! Тези прекрасни хора са отдадени с душа и сърце на професията и каузата си! Не ме оставиха и за миг сама през цялото време чудейки се какво се случва. Винаги бях в пълна яснота за всяко изследване, процедура и тн. Винаги се грижеха да се чувствам физически и психически комфортно.

Все още има две мнения, когато разказвам за донорството. Едните са твърдо ЗА, а другите – твърдо ПРОТИВ.

На семействата, които чакат дълго време хора като мен ще кажа – Не губете НАДЕЖДА!!! Ангелите съществуват!

Усещането да си дарител на нов живот е –  чувствам се, като човек, който е допринесъл за пълното щастие в едно семейство, когато прегръщат така чаканото си дете.

На жените , които се колебаят да станат донори ще кажа:
– Не чакайте и не отлагайте този акт на доброта. Всяка жена заслужава да получи възможността да изпита майчината обич. По-свято от това няма!

Теди


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart