Помагаш за създаването на нов живот

Помагаш за създаването на нов живот

Люли

Откъде чухте за донорството на яйцеклетки?

Л:  От приятелка, която имаше желание да дари, но не отговаря на критериите за донорство.

Как решихте да станете донор?

Л:  За късмет, моите дечица много лесно дойдоха при мен. За първото дете правихме опити около 4 месеца, второто стана на магия от раз. Въпреки това тези 4 месеца бяха изтощителни и трудни. Чакане, дебнене, тестове, разочарования. След като при нас нещата се получиха, реших, че мога поне малко да помогна на намаля това чакане за някоя друга двойка.

Какво си представяхте, че е донорството преди да започне?

Л: Очаквах, че ще е по-трудно и по-лесно. Наясно бях, че има хормонална стимулация, и че отнема известно време. Очаквах повече бюрокрация. Очаквах да имам и по-големи притеснения за самите яйцеклетки и потенциалните дечица, които ще се родят от тях. Оказа се, че това беше най-лесната част. Запознах се случайно с една дама, която имаше 17 опита, инвитро, трансфери и какво ли още не до този момент, и чакаше за донорска яйцеклетка. Беше жена, която е инвестирала всичко от себе си за да има дете. Жена, която вероятно ще се грижи прекрасно за тази малка душичка. Надявам се всички реципиентки да са точно като нея, и искрено се радвам, че съм помогнала на поне една от тях да е крачка по-близо до мечтания ден, в който ще прегърне рожбата си.

Как премина процедурата?

Л: Съвсем по вода. Облякох се като пингвинче, поставиха ми абокад, упойка и се събудих в леглото, готова. Другите дами разказаха, че много съм ги забавлявала с упоритото ми твърдение, че упойката е прекрасна, което аз не помня.

Какво беше различно от представата?

Л:  4-5 дни след процедурата бях като нова. Подкрепата от Вики и Мариела беше невероятна преди и след процедурата.

Как реагират хората, когато разказвате за донорството?

Л: Всички ми казват „Браво“, някои после питат дали имам някакви притеснения, но в ерата на достъпни генетични тестове, това изобщо не ми е притеснение.

Какво ще кажете на семействата, които чакат дълго време хора като теб за да имат деца?

Л: Вие сте герои. Надявам се скоро да прегърнете малките си вързопчета радост.

Какво е усещането да си дарител на живот?

Л: Ми хубаво си е. Знаеш, че може твоя лек дискомфорт да доведе до най-голямото щастие за други. Не се сещам за друго нещо в този живот, което е съизмеримо. Дори като даряваш бъбрек или черен дроб спасяваш вече съществуващ човек. Като дариш яйцеклетки или сперматозоиди (кой каквото си има), помагаш за създаването на изцяло нов живот.

Какво ще кажете на жените, които се колебаят да станат донори?

Л: След като се колебаете, половината път вече сте го изминали. Направете го. Струва си.

Люли


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!

В рубриката ни „Донорите разказват“, ви запознаваме с част от донорите на фондация „Майки за донорството“, които вече подариха шанс на български семейства. Всички разкази са съобразени със законовите изисквания при донорството.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на телефони

+359888721010 – Вики Димитрова;  +359878712128 – Мариела Куртева

или  e-mail:  mothers.donation@gmail.com

www.maikizadonorstvo.com

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart