Привилегия

Привилегия

Казвам се Екатерина и за мен донорството е начин на живот. Разбрах за даряването на яйцеклетки още преди да имам дете, от жени, за които то беше единственият шанс да станат майки. Реших да стана донор веднага, щом мога. Избрах лекар, обадих се в болницата и от там ме свързаха с Вики и Мариела. Те ми обясниха всичко за процедурата още преди първия преглед. Но не ми казаха, че след процедурата ще се чувствам така невероятно. Събудих се от упойката, чаках с нетърпение да разбера резултата и в този миг чух детски плач, първият плач на новородено. И се почувствах безкрайно благодарна за това, че имам превилегията да дам шанс на някое дете да се роди в семейство, където безкрайно ще го обичат.
След това се роди фондацията „Майки за донорството“. Бях там и знаех, че това ще даде шанс на още повече семейства. Радвам се, че вече има много информация, което дава възможност на все повече жени да станат донори, дано много да се възползват и да се раждат все повече дългочакани деца.

Екатерина


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart