Росица и Тодор

Росица и Тодор

Здравейте ние сме Росица на 34г. и Тодор на 36г. от гр. Казанлък.
Нашата история започна преди три години, когато след дълги опити да забременея нормално без успех, решихме да потърсим лекарска помощ.

Още при първия преглед лекарката се усъмни, че фуликулите и в двата ми яйчника са твърде малко на брой.
Назначиха ми кръвни изследвания и съмненията се потвърдиха – АМН хормона ми беше по-малко от 0,1. До този момент не бях чувала за такава диагноза и шока беше голям.
На 30 години ми казаха, че шанса да имам деца е с донорска яйцеклетка. Решихме все пак с моят лекар, че можем да пробваме поне веднъж да направим стимулация за да видим дали няма да направя яйцеклетки.
Тогава се появи нов проблем, оказа се, че имам киста на десният яйчник и трябва да ми бъде направена лапароскопия за отстраняването й. В последствие се доказа, че имам и ендометриоза.
Лошите новини ме следваха една след друга.

Финансовата част беше другото, което много ни тормозеше – изследвания операции завъртяхме се в един омагьосан кръг. След дълго чакане от цяла година ми звъннаха от клиниката, че има донор. Но… Изключително съм разочарована от опита в клиниката. Не, защото е неуспешен, а от отношението на незаинтересованост към нашия случай.
Трансферът ми беше с два 3-дневни ембриона. След трансфера ме оставиха да лежа 2 часа, в които се появи една акушерка, която ми донесе документа за извършения трансфер. Същата акушерка ми каза, че съм имала нещо завишено от изследванията, които по-късно разбрах, че са правени преди две години. Защо чак сега при свършен факт с трансфер извадиха стари и видяха, че нещо е завишено… „Нещото“ се оказа хормон, който преди две години е бил 3.9. Антителата TAT и МАТ завишени в пъти, но на никой тогава не му е направило впечатление. Взеха ми кръв.
Искам още веднъж да отбележа, че това се случва в първите два часа след ембриотрабсфера ми!
След час излезе и новия резултат – казаха, че може би имам Хашимото и ще трябва да пия лекарства. Аз попитах дали тези завишени стойности могат да доведат до неуспех на опита ми. И… опита завърши с неуспех, за мое и на всички мои близки, огромно разочарование.
Много въпроси напират в мен.
Безкрайно съм огорчена от това безхаберие.
Това е подигравка с човешки съдби – нашата, на донора, на фондацията!
Моля ви за помощ.
Помогнете ни!

Средствата за Росица и Тодор са събрани. Все още търсим подходящ донор за семейството.

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart