Сълзи от щастие

Сълзи от щастие

За донорстводо на яйцеклетки разбрах от @Донорството е живот/Майки за донорство. Една вечер както си разглеждах в социалната мрежа и ми излезе статия свързана с донорството. Нямам никаква идея как се случи, но веднага писах на Вики с въпрос какви са изискванията за да станеш донор.

Първосигнално реших, че ако отговарям на съответните критерии и здравословното ми състояние го позолява ще стана донор. Защо пък не?

Нямах никаква идея какво ще се наложи да правя, за да стигна до момента, в който ще стана донор. Не съм продполагала, че се стимулира организма, предполагах, че в определен период от месечния цикъл се изваждат яйцеклетките. Е, след като реших да го направя прочетох информацията в сайта на Майки за донорство и разбрах, че не е просто отиваш и воала…..Но това не повлия на решението ми!

Процесът не е много кратък. Но за да се случи нещо хубаво се изисква време. Процедурата премина успешно, всико се случва под пълна анестезия, така че няма от какво да се страхуваме. Няма болка, има лек дискомфорт, който отшумява бързо. Надявам се, всичко последващо изваждането на яйцеклетките да е преминало успешно ( при бъдещата мама ), за да има още едно семейство което чува МАМОООО и ТАТЕЕЕЕ!

Всичко беше различно от това което си представях. Като се замисля, не знам какво съм си представяла, но всичко минаваше много спокойно. Това се дължи на екипа, който е изцяло отдаден на тази кауза и който е готов винаги да отговори на всеки въпрос, на всяко притеснение.

Когато разказвам за донорството и кажа, че съм станала донор, повечето хора ме поглеждат странно. Следват въпроси от рода на : Ама то сега това дете няма ли да прилича на теб? Ама не се ли притесняваш, че някъде ще има твое дете? Не те ли е страх от игли?Та дори и : Ти не си добре да се подлагаш на такова нещо? Най- много се радвам когато някой ми каже, че съм направила нещо много хубаво.

На семействата, които чакат ще кажа никога да не се предават, никога да не падат духом и винаги да вярват в доброто. Докато има хора които се нуждаят, ще има и такива които ще дарят на изпадналите в нужда. Вярвайте в бог и в майките които ще ви помогнат.

Усещането е комбинация от емоции. От една страна се радвам, че съм направила нещо такова, от друга се притеснявам за това дали всичко ще бъде наред с реципиента и ембриона. Надявам се и вярвам, че всико ще мине гладко и ще завърши с много сълзи, сълзи от щастие!

На жените които се колебаят да станат донор ще кажа: Направете го! Бъдете хора! Дайте шанс на някое семейство да прегърне своете дете, а защо не и две или три? Бъдете лъчът светлина в така сивото ни ежедневие, бъдете Човек! Не го мислете много, някое семейство губи ценно време, докато вие мислите нещо което може да решите мигновенно. Все пак вие имате дете или може би деца, а те чакат вас….да точно вас, за да имат и те своя звездичка, която да стопля сърцата им.

Ели


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart