Сърце извън тялото си

Сърце извън тялото си

Здравейте, казвам се Лазарина и аз съм донор на яйцеклетки. Майка съм на две прекрасни деца.  За донорството на яйцеклетка знаех много малко, не се бях замисляла дали бих дарила или не бих.  Един ден случайно обърнах внимание на страницата „Майки за донорството“. Изгледах няколко клипчета с донори, няколко клипчета със семейства чакащи своят донор, прочетох няколко разказа и реших да пиша до фондацията. Получих отговор, обясни ми се какво се прави, как минава самата процедура и така записахме час за преглед и всичко започна.

Нощта преди първата среща с фондацията не можах да спя от вълнение J След тази първа среща бях все по-сигурна, че искам да стана донор.

За щастие всичко мина по учебник и започнахме процедурата. Всичко мина така както ми беше обяснено. За миг не съм била притеснена за себе си. Напълно повярвах във всяка една дума и се пуснах по течението на магията наречена – донорството. Някъде по средата на самата процедура бях решила, че отново ще стана донор, ако имам тази възможност.

Когато споделих с хората около мен за това какво правя от в големи части срещнах подкрепа и чувах :“ Браво, това е страхотно“.

За съжаление имаше и негативен отклик и веднага се започваше с въпросът: „Защо?“.

А аз веднага обяснявах защо го правя. И защо бих го направила отново.

Пожелавам на всяко едно семсйтво което има нужда от донор, да не губи надежда. И за тях ще има едно сърце което ще откликне и тяхната най-голяма мечта ще се сбъдне

Чувството да съм донор е страхотно, радвам се, че съм дала частица от себе си, за да имат и други семейства щастието да имат прекрасни деца, с които да се гордеят.

На жените които се колебаят да станат донори бих казала:

Отидете и се докоснете до магията на фондацията. Помислете си как във вашият дом има детска глъч, има разхвърляни детски стаи и играчки, как децата Ви се прибират от училище или детска градина носещи Ви рисунки направени специално за вас. Как споделят с вас емоцията си от деня.

Дайте шанс на някое семейство да изпита вашата радост, да усети топлината на детските ръчички.

Дайте шанс на една майка да притежава сърце извън тялото си, а защо не и няколко сърца извън тялото!

Една мъничка частичка от вас ще бъде целият свят за някого.

Лазарина


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart