Таня, Иван, Емма и Давид

Таня, Иван, Емма и Давид

„Искам да бъда майка, искам да зачена дете и в уюта на нашия дом да се чува звънкият смях на едно същество, заобиколено от любов и страст, така, както Господ е отредил, но не мога! Вместо това един лекар, лаборатория и епруветка от години се правят на Бог и се борят за постигането на нашата цел.

Усмихвам се на бебета, които не са мои. Страдам обичайки нещо, което не познавам. Искам да изненадам родителите си с внуче и да кажа на семейството ми и на приятелите ми добрата новина. Искам живота ми да се промени за един ден, но не може! Вместо това си слагам инжекции, правя кръвни тестове, наблюдавам как яйцеклетките ми растат и се моля да се оплодят, докато съпругът ми наблюдава нашата концепция от другата страна на стаята и чете книги за безплодие.
Искам да спестя пари за бъдещето на детето ни, да планувам в кое училище ще учи и какви езици ще говори, но не мога, защото люлката в детската стая е празна, а парите от нашата сметка стопени. Избягвам магазини за бебета, харчим за срещи, тестове и високотехнологични процедури, даваме всичко за постигането на един сън, но остахме с празна банкова сметка и празни ръце.
Искам да имам забавяне от девет месеца, да изпитвам гадене сутрин и мъжът ми да говори на корема ми. Искам да съм в очакване заедно с други бременни знаейки, че съм един от тях и да чета „Какво те чака, когато чакаш дете“, но не мога! Искам да споделя моя опит с бременните ми приятелки, да обсъждам симптоми, да бъда част от тези вълшебни бебешки партита….

Искам да подготвя стаята за моето бебе и моята къща да бъде безопасно място за него, искам и да купувам от тези очарователни, меки и мънички бебешки дрешки и да пазарувам в тези приказни магазини за бебета, но не мога! Вместо това виждам моите приятелки как забременяват толкова лесно. Виждам как техните кореми растат, виждам ехографски снимки на техните деца и се опитвам да бъда добра приятелка. Виждам промяната в живота им и как нашето приятелство се променя пред очите ми, как децата им растат, прохождат, произнасят първата си дума, и толкова скоро завършват училище и имат собствени семейства…, но аз не мога да изпитам всичко това!
Аз все още съм там назад, замръзнала във времето и продължавам да искам нещо което, колкото и странно да звучи, за мен е прекрасен сън и далечна химера, а именно – да чувствам контракции и мъжът ми да ме държи за ръката, а моето семейство да чака с затаен дъх в чакалнята.

Искам да се напъвам, да чувствам болката а след нея да чуя дългоочаквания плач и най-накрая да изпитам това чудо на раждането, но не мога! Вместо това чувствам една различни болка да разкъсва душата ми, чувам моята собствена плач, и този на мъжа ми. Гледам мъжа си със сълзи в очите ми и се чудя какъв е плана на Господ за нас и защо трябва да минем през всичко това. Моля се за благословия в живота ни, но молитвата ми остава без отговор…продължавам, надявайки се, че този път Бог ще чуе молитвите ми.
Казвам се Таня от гр. Враца. От 2009 година със съпругът ми Иван се опитваме да имаме дете, но без успех. Две неуспешни ин витро процедури, всяка от които с няколко пункции и изразен дефицит на яйцеклетки. От единствената извадена и оплодена яйцеклетка при втората процедура беше постигната бременност, но поради смърт на ембриона в седмата седмица беше прекъсната. При последният преглед ни насочиха към донорската програма – нуждаем се от донорска яйцеклетка – от майчица, която да ни помогне. От месец октомври 2015г. сме включени в програмата.
Борбата ни за дете ни научи да не се предаваме. Ако искаш да постигнеш нещо, трябва да си упорит и да опиташ всичко. Научи ни още, че надеждата е мощна сила, която има способността да превръща невъзможното във възможно. Смятам, също че е много важно винаги да слушаш сърцето си. В случаят то ми подсказва да продължа да се боря, до положителния резултат.
Вярвам, че нашата взездичка – донор е някъде там и с малко помощ е възможно да се роди нашето Ангелче! И грижите ни ще бъдат за него!“
Приятели, това е новото семейство, на което ще се опитаме да помогнем! Помогнете ни 2017г. да им донесе мечтаната рожба.
#донорствотоеживот , #майкизадонорството
#ТаняиИван

Средствата за Таня и Иван са събрани. Намерихме дама – донор на яйцеклетки и семейството има ембриони. След първия ин витро опит с тях, Таня и Иван се радват на близнаците Емма и Давид! 

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart