Това е Дар

Това е Дар

Здравейте, Казвам се Мирослава и съм горда майка на две прекрасни момчета. За донорството научих от една приятелка, която вече беше минала през тази процедура. Не се поколебах и за миг. След разговор с мъжа ми и запазен час, потеглихме към МБАЛ,, Надежда“.
Надежда и то каква… J ️За съжаление в годините срещах много семейства, които по една или друга причина не могат да имат деца. За донорството всъщност не знаех нищо, но при пристигането ми всичко ми беше обяснено от Вики и Мариела. Минава се през първичен преглед и кръвни изследвания. Процедурата е лека и безболезнена, но различното е смисълът и. Възможността да дариш частица от себе си, за някой може да бъде целия свят. Едно ново сърце-колко хубаво звучи. Когато се събудиш и ти кажат: – Добро утро! Справи се чудесно! И в теб започват да прескачат чувства – щастие, радост, любов, надежда, че някъде ще се роди нов живот. На семействата, които чакат хора като мен ще кажа : -Хей, здравейте, аз съм вашият ангел. Дано не сте ме чакали дълго. Тук съм. Ще им кажа да не се отказват и че мечтите се сбъдват. Да бъдеш донор не е нещо страшно – напротив. Това е дар и възможност да подариш любов. Надеждата, че някъде, в някой дом ще има бебешки плач. Не се колебайте да станете донор. Това е най-чистия начин, да направиш добро. Няма нищо страшно или срамно в това.
За да бъдеш донор ти трябва само сърце!

Мира


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart