Вълшебно, Приказно, Неописуемо

Вълшебно, Приказно, Неописуемо

За донорството на яйцеклетки чух от интернет.
Реших да стана донор, защото искам да помогна на някоя дама, която не може да има свое дете без помощ. Смятам, че всеки добър човек заслужава да хване бебчето си в ръце.

Как си представях донорството?  Като чудо и такова се оказа 🙂

Процедурата премина безпроблемно и гладко, благодарение на професионалистите, замесени в това “добро”. Времето, което отнема процесът, беше различно от представата ми.
Хората, на които разказвам за донорството реагират раазлично, но с възхищение.
А на семействата, които чакат дълго време хора като мен за да имат деца ще кажа –
Да не се отказват!

Усещането да си дарител на нов живот  е вълшебно, приказно, неописуемо!!!
Няма място за колебание! Това е усещане, което не може да се опише, докато не се изживее. Точно, както да ти се роди детенце.

 Вероника


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart