Вълшебно! Истинско

Вълшебно! Истинско

Видях в интернет за “Майки за донорство”. Реших да стана донор, защото ми се искаше да помогна на семейства, които искат да имат деца, но по една или друга причина не могат;
Нищо не си представях за стъпките, при мен стана много бързо и нямах време да си го представя, направо ми разказаха и започна процедурата;
Спокойно премина. Лесно и бързо. Безболезнено, а на финала си презареден, магия!
Както казах, не съм си представяла нищо предварително. Затова нямаше нещо различно.
Хората, на които разказвам реагират различно. Едни го подкрепят, други са скиптично настроени. Повечето хора не го разбират по-правилният начин. А, може би ги е страх!
На семействата, които чакат дълго време хора като мен ще им кажа никога да не губят вяра. Всяко нещо идва, точно когато трябва да дойде.
Усещането да си дарител на нов живот е вълшебно! Истинско!
На жените, които се колебаят да станат донори бих казала – това е акт на солидарност. Солидарност към себеподобни, които имат нужда от помощ. Не е срамно да помогнеш, нито е съжаление, това е необходимост. Важно е да си помагаме, а всяка жена заслужава да бъде майка!
С най-голямата любов, която имам към екипа на “Майки за донорство”.

Ива


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart