Възможност да сътвориш чудо

Възможност да сътвориш чудо

За донорството на яйцеклетки разбрах от моя приятелка. Отдавна бях мислила по въпроса, но не знаех нищо конкретно, само, че е възможно. Когато тя ми каза, че е запозната с нещата, аз реших много бързо, че сега е момента. Обсъдих го, разбира се с партньора ми и  той беше съгласен с мен. За донорството съм мислила само от емоционална гледна точка, без да си представям каква е процедурата. Всичко по време на нея беше много спокойно. Подкрепата се усеща от всички. Когато разказвам за донорството срещам положително отношение. Всички реагират с изненада, но и умиление.
Бих казала на семействата, чакащи донор, че той ще се появи в най-подходящия момент. След като са преминали този дълъг път за да стигнат до тук, ще получат своето малко чудо. Когато го видят, прегърнат, ще са напълно сигурни, че всичко си е струвало.
За емоцията, която изпитвам – чувстваш се пълноценен. В пълния смисъл на тази дума. Направил си нещо, което ще донесе неимоверно щастие на едно семейство. Представям си ги в момента, в който са получили обаждане, че за тях има подходящ донор.
На жените, които се колебаят бих казала да го направят. Имат възможност да сътворят чудо. Да не се колебаят, няма нищо страшно.

Мая


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart