Венета, Едуард Аликае – с KIA и Майки за донорството

Венета, Едуард Аликае – с KIA и Майки за донорството

Съвместната ни инициатива с КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ „Пътят с KIA е сбъдната Надежда. Пътувай към мечтите си.“ приключи.
Чрез жребий на рождения ни ден – 21-ви май – изтеглихме 5 двойки, които получават ин витро процедура с донорски репродуктивен материал.
Представяме на вашето внимание историята на петата
 ни изтеглена двойка.

Ние сме Венета и Едуард Моилуа от гр.Варна. Ето накратко и нашата история:
Запознахме се през 2007г. Бяхме колеги в казиното на един круизен кораб и всичко започна като на шега, но скоро разбрахме, че ни е писано да бъдем за дълго време заедно. Еди, искаше да имаме много деца, поне 4-5, а аз му виках „ооо не 2 или най-много 3”, тогава още никой от нас не знаеше, че 13 години по-късно ние още ще бъдем изправени пред „висока стена”, която се опитваме да преминем всеки път към заветната ни мечта да имаме дете (деца).

Сгодихме се на 14-ти Февруари 2010г. и веднага започнахме опитите за бебе, макар и още работейки на круизен кораб, но с идеята, че като стане бебето спираме или поне аз. Но така и не се получаваше. Ходихме на преглед при гинеколог и той каза, че всичко ни е ОК. При мен нещата бяха добре, прегледи, хормони и при Еди спермограмата беше повече от нормална – тогава аз бях на 34г, съпругът ми на 31г.
През 2012г. сключихме брак.
И така 3 години след началото на опитите за наш наследник реших, че трябва да се вземат по-сериозни мерки, защото така желаното бебе не се получаваше.

През 2013г. започна и нашата история с д-р Стаменов и болница „Надежда”.
Вече 7 години съм пациент на МБАЛ”Надежда”, преминахме през много изследвания, процедури и медикаментозно лечение.
Към момента имам девет неуспешни опита ин витро, от които една бременност завършила в 11 г.с. с мисед. Оказа се синдром на Търнър.
Към момента стерилитета в нашата двойка си остава с неизяснен характер. Не сме успели да намерим причината за нашите неуспехи.
Аз няма да описвам колко много болка и мъка се е насъбрала в нашите сърца през годините и колко все по-далечна става нашата бленувана мечта за бебе, но искам друго да напиша в това писмо.

Днес искам да благодаря на целия екип на МБАЛ „НАДЕЖДА”, на д-р Стаменов, на всички акушерки, медицински сестри, лаборанти, на санитарите и на всички онези, които може би забравям, на всички тях, които вече лично ме познават дълбок поклон.
Никой от тях не се отказа от мен и винаги получавах безрезервна подкрепа и помощ! Вярвам това е мястото, на което ние ще сбъднем нашата мечта и ще аз изляза от там с моето дете на ръце!

И на Вас искам да благодаря „Майки за Донорство”! Без Вас аз нямаше да имам възможност да получа частица от онази „чуждата” жена и майка, която е дарила частица от себе си, частица живот, за да може жени като мен да имат шанс да станат майки.
Дълбок поклон пред всички Вас, Благодаря Ви, че Ви има, Вие и всички Донори с главно „Д”, те даряват, за да можем ние да сме щастливи някой ден!

И не на последно място, благодаря на „КИА МОТОРС БЪЛГАРИЯ“ за този невероятен жест да дарят пет ин витро процедури.Заедно сте Велики, късмет на всички!
Поздрави,
Венета и Едуард Моилуа.

Ние оставаме с вярата, че ще се появи добро сърце на жена, която ще дари шанс като стане донор на яйцеклетки. Заедно можем да сбъднем и тази мечта за рожба.
Да бъде успех! 
#ЗаедноЩеУспеем


Една година по-късно казваме:
– Честита рожба на Вени и Еди!
Добре дошла, Аликае. 🙂
Благодарим на д-р Георги Стаменов за упоритостта, вярата и успеха. Благодарим на дамата дарила частица от себе си /яйцеклетки/, без която нямаше да се сбъдне и тази мечта. 🥰
Благодарим на д-р Стела Чапанова за грижите, от които се нуждаеше Вени през изминалите 9 месеца. Благодарим на д-р Даниел Георгиев за професионализма и спокойствието в едно с д-р Мила Кайрякова и д-р Борис Тодоров за раждането на прекрасната принцеса Аликае. ❤️
Благодарности на целият екип на МБАЛ „Надежда“  , които бяха професионално и емоционално ангажирани с дългата борба на Вени и Едуард.
Не на последно място изказваме благодарностите си към KIA Bulgaria за това, че са съпричастни с каузата ни и дариха средства за ин витро процедурата на Вени и Еди.
KIA България финансираха 5️⃣ семейства през 2020 година, а днес се роди третото бебе от инициативата на фондация “Майки за донорството” и KIA България
Благодарим на “Надежда медия” за това, че бяха винаги на пост ☺️ и записаха невероятната история за новия Живот.
Пожелаваме здраве и много успехи на всички!

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart