Весела, Георги и дъщеря им Ива

Весела, Георги и дъщеря им Ива

Спечелили ин витро от фондация „Майки за донорството” в кампания „Имаш ли дете?” 2017г.

Нашата история е низ от победи и падения. При мен започна през 2000 година.

Тогава аз станах млада съпруга и започнах да откривам и да се радвам на семейните ценности, до момента в който при едно хирургично вадене на зъб ме заразиха с HCV /Хепатит С/. Даваха ми 5-6 години живот преди да не ме повали левкимия.

Всичко се срина изведнъж мечтаехме за дете и щастливи моменти със съпруга ми, а сега предстоеше предрешена борба за живота ми.

Бях отчаяна, ходех от лекар на лекар и след 6 месеца се появи първата светлинка за мен. Професор Мечков завеждаше отделение в което провеждаха тестова програма за лечение на HCV.

Кандидатствах, одобриха ме и бях тестов пациент 2 години, през  който ми опада косата, напълнях с 28 кг и се увреди репродуктивната ми система – всичко това беше странично действие на мощното лечение с Интерферон Роферон А и Рибавирин.

През март 2002 година видях с очите си първите отрицателните резултати – бяхме го преборили. Започнах да мечтая отново за нормално семейство и деца, но се налагаше да изчакаме 4-5 години преди всякакви опити, за да се изчисти Рибавирина от тялото ми.

От 2006 до 2008 година опитвахме със съпруга ми по естествен път и под насоките на Д-р Панова, но не се получаваше. През 2009 година съпруга ми ме напусна и създаде ново семейство, в което се радва на дъщеря.

Жива и разведена през 2013 срещнах новата си любов, а с нея се роди и нова надежда за дете.

Поживяхме заедно малко повече от година, разбирахме се, обичахме се и 2015 г. се венчахме.

С времето репродуктивните ми проблеми не бяха изчезнали, а обратно с възрастта яйчниковия резерв се беше изгубил и шансовете ни бяха нищожни.

Тогава открих Надежда в една болница и прочетох изречението, което ме насълзи и ми дава сили в трудни моменти и до днес

Когато вярата срещне надеждата, живота намира начин.

Повече от година и половина сме пациенти там. Направихме много процедури , а днес сме в донорската програма в очакване на дама – донор, която да ни даде шанс да бъдем родители.

Знам, че мечтая за чудо. Но вярвам, че живота намира начин.

С благодарност към донора, дарил частица от себе си , споделяме, че каузата е успешна! Весела и Георги вече се радват на своята рожба Ива!

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart