Всяка една от нас, която стане донор днес, утре ще сътвори още едно чудо

Всяка една от нас, която стане донор днес, утре ще сътвори още едно чудо

За донорството на яйцеклетки чух, по-скоро видях нещо като реклама в болница Надежда за коледният им базар миналия декември. И след това мина доста време докато се реша, но получих знак и реших, че е време.

Просто един ден си казах, че е време да благодаря някак си на съдбата, че ми подари толкова скъп подарък, а именно детето ми и се зачудих как.

И ми светна – Майки за донорство е идеалното решение за мен. Обсъдих го с най-близките ми хора, посъбрах малко мнения и си казах “Време е да действам!”

Представях си, че е много сложна и болезнена процедура, а и страшна, заради инжекциите. А може би най-страшното, че ще напълнея от стимулацията.

Така…всичко се оказа напразен страх. Всичко се случи в много приятелска атмосфера, жените, които срещнах бяха изключително забавни и интересни като личности. Даже бих казала, че Мариелка и Вики вече са мои близки приятелки, защото за тези няколко месеца от началото до края споделихме един много мил момент, а именно да помогнем да се създаде нов живот.

Самата процедура мина точно както ми бяха обяснили – кратко, точко и ясно. Нямах никакви притеснения, защото имах пълно доверие на екипа. Отидох, полежах малко, станах, най-важното не бях дебела (хаха) и след това пихме заслужено кафе.

В нито един момент не съм се чувствала притеснена или несигурна в това решение. Различното беше, че момента, в който всичко приключи и наистина осъзнах какво се е случило – изпитах пълно удоволетворение от себе си.

Усетих, че тялото ми отново е свършило основната си мисия на този свят – да помогне на някоя друга жена да даде живот.

Всичките ми познати и приятели реагират много позитивно и се радват, че съм се решила на тази крачка.

На семействата, които все още чакат им казвам никога да не губят вяра. Доброто е заразно и нещото, с което аз и другите, вече дарили жени, можем да помогнем е да популяризираме донорството. Жените освен всички свръхчовешки физически качества, притежаваме и много сила и кураж и всяка, която е поискала да стане майка – винаги УСПЯВА!

Усещането да си дарител под каквато и да е форма е изключително. Но когато дадеш частица от себе си, която ще създаде нов живот и ще запълни празнината в нечие семейство е невероятно и не може да се опише.

И да, мили хора, това не е някакво изкуствено или измислено вълнение, а наистина когато станеш след процедурата се усеща това чувство!

Няма нужда да се колебаете, няма какво да губите! Всяка една от нас, която стане донор днес, утре ще сътвори още едно чудо.

Ради


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!

В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на български семейства. Всички разкази са съобразени със законовите изисквания при донорството.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на телефони

+359888721010 – Вики Димитрова;  +359878712128 – Мариела Куртева

или  e-mail:  mothers.donation@gmail.com

www.maikizadonorstvo.com

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart