Всяко семейство да има дете – всяко дете семейство

Всяко семейство да има дете – всяко дете семейство

За донорството на яйцеклетка знаех, но никога не бях се интересувала по-подробно. Докато на моя близка не й се наложи да потърси донор, като единствен вариант да има дете възможно най-скоро. Изобщо не се замислих да и дам така нареченото „предимство“ – на мен не ми костваше нищо, а за други това е живота! Нямах представа как и в какво се състои процедурата (и да си призная в началото ме беше леко страх), но в последствие разбрах, че е нямало защо. А цялата процедура сама по себе си беше лека, лесна, безболезнена и даже приятна (благодарение и на екипа на фондация „Майки за донорството“, които са до донора до самия край).
Благодаря Ви, че станах част от вашата кауза.
Благодаря Ви, че мога да помогна на друг човек да сбъдне най-съкровенната си мечта!
Дано, все повече жени стават донори!
Дано, всяко семейство усети щастието да имаш дете!
Дано, всяко дете има семейство!

Ивет


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart