Вие сте надежда, вие сте любов, вие сте герой за тези семейства!

Вие сте надежда, вие сте любов, вие сте герой за тези семейства!

Как решихте да станете донор?

Честно казано не помня, беше много отдавна. Проявих интерес, но трябваше да съм раждала поне едно дете, а аз все още не бях и реших един ден като се случи да го направя.

Какво си представяхте, че е донорството преди да започне?

Не съм го обмисля много време, просто го реших. Мисълта че мога да помогна на някой ми помогна да не се колебая. Обсъдих го със съпруга ми и той ме подкрепи в това решение. Интересното беше, че аз съм го обмисляла, но не бях търсила информация, къде как. След раждането на сина ми и минаване на една година от този ден, си седя на терасата, пуша си цигара и разглеждам facebook и ми излиза фондацията и си казвам сега е момента. Те ме намериха и веднага писах за подробности и ако ми кажете че това не е съдба не знам.

Какво си представяхте, че е донорството преди да започне?

Представях си, че отивам на преглед и нещата се случват. Но не е така.

Как премина процедурата с „Майки за донорството“?

Процедурата мина добре, чувствах се добре след упойка, имам дискомфорт след това. Подуване на корема, тежест, но за пет дни всичко свърши, стана както ми каза Вики, събудих се и всичко си беше както преди. Разбира се спазвах всички указания от тях.

Какво беше различно от представата?

Различно е, много се вълнувах, беше ми притеснено и силно се надявах всичко да бъде наред за да мога да помогна на някое семейство. Мислих в началото, че отивам лягам, ставам и си тръгвам. То така беше, но съзнанието ми не беше толкава не емоционално, колкото си мислих че ще е.

Как реагират хората, когато разказвате за донорството?

Повечето хора го приемат много добре, но има и коментари от другата страна. Честно казано в началото мислих да не споделям с никого, освен със съпруга ми. После си казах, това не е срамно, колкото повече хора знаят има шанс и някой от тях да го направи. За мен беше важно, че всички мой близки много ми подкрепиха. Не ми е важно хорското мнение, щом аз съм го решила.

Какво ще кажете на семействата,
които чакат дълго време хора като теб за да имат деца?

Мили хора, не се отказвайте да мечтаете. Чудеса има, ако още не е дошло при вас ще дойде, вашето мъниче идва. Може да върви бавно към вас, но то идва. От вас се иска да го дочакате.

Какво е усещането да си дарител на нов живот?

Не знам как да отговоря на този въпрос, когато мисля за това плача, разбира се не от мъка, а от щастие, че някъде една жена ще чуе мамо и ще изпитва това което и аз. Безкрайна любов. Това се отнася и за бащите разбира се.

Какво ще кажете на жените , които се колебаят да станат донори?

Ще им кажа, не го мислите толкава, няма страшно. Помогнете на семействата да запълнят празнотата в душите и къщите си. Без хора като нас те нямат шанс. Ние сме тяхната надежда, ние можем да помогнем. Аз мисля че щом мога трябва да го направя, иначе ще си мисля после, еее можеше да помогна, а не го направих, а защо? Живота няма да ви се промени, само ще имате едно вътрешно удовлетворение, което не е малко. Хора сме и трябва да си помагаме, особено за такива неща. Не се колебайте грам, а действайте, вие сте надежда, вие сте любов, вие сте герой за тези семейства. Знаете какво да дадете живот и какво да ви казват мамо. Е тези жени чакат и вие можете да им помогнете.

                                                                                         Мая – вълшебна жена от „Майки за донорството“


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!

В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази са съобразени с конфиденциалността при донорството, а самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 – Вики Димитрова;  +359878712128 – Мариела Куртева.

Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински, ще организираме процедурата и ще бъдем с вас – заедно, през цялото време. Така както бяхме с нашите героини от „Донорите разказват“.

Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart