Истинско щастие, доза човечност и щипка удовлетвореност

Истинско щастие, доза човечност и щипка удовлетвореност

Един ден, докато шофирах, за да отида на преглед по време на втората ми бременност, чух репортаж по радиото колко много семейства с репродуктивни проблеми има и, че единственият шанс за тях да имат свое дете е чрез донор. Тогава си поставих за цел да помогна с каквото мога поне на едно семейство. За това първо се свързах с фондация „Майки за донорството“. Исках да извървя този път, да използвам личния пример и да покажа, че няма нищо страшно. Надявам се по този начин да запаля искрата в някой от обкръжението ми и да продължи доброто дело.
Процедурата премина като миг. Когато имаш подкрепа всичко минава бързо и леко.
Във времето, в което живеем хората мислят повече за себе си и често не разбират защо съм взела този избор, щом при мен всичко е наред и нямам проблем. След като извървях този път мога да говоря още по-уверено за донорството с цел да разпаля огънчето в хората около мен.
На семействата ще кажа – не губете надежда. Сигурна съм, че донорите ще стават все повече, а времето за чакане по-малко.
Усещането да си дарител на нов живот – същото като да отстъпиш място в автобуса на възрастен човек, да подариш цвете без повод на любим човек или да позволиш на детето да яде торта за закуска. Истинско щастие, доза човечност и щипка удовлетвореност.
Българските жени са силни и независими, но също така състрадателни и съпричастни. Трябва да си помагаме колкото може повече.

Грета

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart