За най-голямото богатство

За най-голямото богатство

Не помня как, но в интернет попаднах на страницата на „Майки за донорство“ и от там разбрах, че една жена може да помогне на друга, като и дари възможността да стане майка. Минаха поне 3 години от тогава, по това време аз самата нямах деца, но със съпругът ми правихме опити, за да стана майка. Един ден след като опитвахме известно време си обещах, че ако имам дете и имам възможността, да даря яйцеклетка, ще го направя. При мен чудото се случи по най – лесния начин и щом спрях да кърмя, изпълних обещанието си. Отначало изпитвах страх от неизвестното, но след като се запознах с Виктория и Мариела, вече бях още по сигурна в това което правя. Усещането, че те са до мен и винаги, когато имам въпроси и притеснения, мога да се обърна към тях, промени нещата. Тяхната енергия и желание, жените който срещнах, при всяко едно мое посещение ме заредиха и успокоиха. Чувството за това, че благодарение на теб, някоя жена ще има шанс да прегърне рожбата си и е минала през много, омаловажава минималния дискомфорт, през който преминах. Огромна подкрепа получих, най – вече от съпруга ми, но и цялото ми семейство, след като им обясних по подробно бяха с мен. Имаше приятели, който не бяха запознати, имаше и такива, който не бяха съгласни, но повечето ме подкрепиха и се надявам, някой да последват примера ми. Според мен донорството, трябва да е анонимно, но аз като дарител, единственото което бих се радвала да знам е дали това, което съм направила е осъществило мечтата на семейство за дете.
Нека, всяка жена или мъж, който имат възможност да дарят надежда на семейство за по спокоен и щастлив живот. Замислете се, какво бихте били, вие без вашите деца. Те са най – голямото богатство, нашето продължение, нашия смисъл и надеждата на всички нас, да живеем в един по добър свят. Не ни струва нищо, само малко лично време, което е нищо в сравнение с годините чакане на тези семейства. Бъдете добри!

Дими


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart