Призовавам всяка жена да го направи

Призовавам всяка жена да го направи

Казвам се Петя и съм донор и майка на три деца.

За донорството разбрах от приятелка, която е забременяла от донорска яйцеклетка. От начало, когато тя ми разказваше през колко трудности са преминали, не можех да повярвам. Изпитвах желание да помогна, да дам нещо от себе си да има повече хора, които могат да имат дечица.

Мислех си, че просто отиваш, правят ти изследвания и ти казват „ставаш“, или „не ставаш“ за донор. Но бях сгрешила. Момичетата, с които се запознах и, с които преминах всички процедури, Вики и Мариелка, бяха плътно до мен и ми разясняваха всички подробности и отговаряха търпеливо на всички мои въпроси. Няма как да забравя тяхното човешко отношение, тяхната всеотдайност, тяхната доброта, техния професионализъм, тяхната обич!

Споделих с близките и приятелите си, някои ме подкрепиха, други не чак толкова, но аз вече бях решила, че това е моята мисия, че това ще е моето Коледно чудо, за някое семейство, което се бори с години за дете. Не беше нищо страшно, макар аз да бях много притеснена. Възстановяването при мен отне изключително кратко време.

Призовавам всяка една жена да го направи, да отдели време и смелост, да дари част от себе си, да подари живот на нуждещо се семейство. Знам, че има още много жени като нас донорите, не се страхувайте, бъдете смели и помогнете на друга жена да усети магията на майчинството. Чувството е уникално, не може да се обясни, може би може да се сравни само с раждане на дете.

На Вас чакащи и надяващи се, бъдещи майки, казвам да не губите Надежда и Вяра в доброто. Трябва да сте силни и да не се отказвате, някъде тя съществува, жената, която ще ви помогне и ще направи вашето чудо реалност.

Петя

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart