Жените са живота на планетата

Жените са живота на планетата

За донорство на яйцеклетки и репродуктивен материал разбрах от моя близка. Тя самата е била част от програмата за донорство като реципиент и нейната история е достойно вдъхновение за сбъдването и реализирането на мечтите за магията на живота. Много от нас не осъзнават и не оценяват шанса си да бъдат сътворители на по-добър свят, защото за да вършиш добрини трябва да си смел. А смелостта е качество, което все по-рядко се проявява.

Именно тази смелост да даряваш, да създаваш и да подобряваш света около себе си е причината за мен да се включа в тази свещена кауза, много по-стойностна от ежедневното ни преследване на материални придобивки. Те създават илюзия за пълноценност и щастие, което е краткотрайно и бързо се изпарява в кратки мигове.

Никога не съм смятала, че ще бъда донор на яйцеклетки, не за друго, а от липса на информираност и оскъдна информация. За мен това е привилегия, която сбъдва мечтите на хора, които имат смелостта и търпението да създават живот. Живеем в свят все по-труден, все по-бързооборотен, но раждането на деца е част от най-съкровения блян на човека,  смисъл на живота – да пребъдем във вечността чрез децата си.

За процедурата мога да кажа, че не представлява никаква трудност или неудобство за жена, която вече е майка. Няколко инжекции в коремче, няколко прегледа и една пункция, с помощта на съвършен екип и множество незабравими и радостни моменти, изпълнени с Надежда!

Представата за процедурата и очакванията ми бяха единствено за успешен резултат, което се и случи за наша обща радост! Когато споделям на хората за донорството, тяхната реакция е смесена, едни се възхищават, други се чудят на решението ми да стана безвъзмезден донор, трети просто не разбират какво им говоря…за жалост. Като цяло, последните са повече, колкото и да ми е неприятно да го заявя. Искам да кажа много неща на жените. И на мъжете, които се колебаят дали да станат донори. Най-важното, което казвам на всички е, че това е зов за помощ от висша сила, на който сме длъжни да се отзовем! Няма нищо страшно, по-страшното е да НЕ го направиш! Да гледаш несправедливостта в очите безучастно. Бъдете смели и не се колебайте нито за миг.

Чета историите на семействата, гледам в очите им, изпълнени с болка и надежда едновременно. На семействата, които очакват да прегърнат прекрасните си бебенца, благодарение на хора като Вики и Мариелка, които откриват хора като нас, за да помогнат с осъществяването на тази мечта, бих искала да кажа, да не спират да вярват в чудеса! Животът е прекрасен, надежда винаги има и всяка мечта се сбъдва, тогава, когато ѝ е дошло времето и мястото!

Усещането да си донор и като следствие- дарител на нов живот, е несравнимо чувство на душевна благодат. Прилив на енергия, която се превръща в живи хора и души, които допълват пъстротата на живота и носят добротата в сърцето си, чрез която са дошли на този свят!

Благодарна съм да съм част от общността на фондация „Майки за донорството“ и ще даря с радост отново!

Ирина

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart