Знам, че мога да дам живот

Знам, че мога да дам живот

От около година с моя приятелка си говорихме за семействата, които не могат да си имат дечица и обсъждахме по между си, че ако имаме възможност бихме дарили яйцеклетки. Всяко семейство заслужава да усети щастието да имат дете.
Един ден ми се обади, че се е свързвала с Вики (Майки за донорството) и я попитала какви са процедурите. Звънна ми, че е запазила час за мен и нея и ето, че магията започна да се случва.
Решихме да го направим двете за кураж една на друга.

Когато се решихме, знаехме само, че ще дадем шанс на някое семейство да сбъдне своята мечта. Нямах ясна представа за донорството и преди си мислех, че ще мина само преглед и ще разбера дали мога да стана донор и, че до няколко дни ще приключи всичко.
Процедурата мина по – добре от очакването. Очаквах, че ще имам болки и дискомфорт, но нищо подобно не се случи. Оказа се, че не е това което очаквах.
В моите представи, очаквах, че е нещо болезнено, но бях приятно изненадана, че нищо не ме болеше. Някой, мои приятели бяха много любопитни за всяка една стъпка, а други ме подкрепиха, че давам шанс на някое семейство.
На семействата, които чакат от много време да имат деца, бих им казала да не губят вяра и надежда, защото чудото става, когато най-малко го очакват.
За мен да знам, че мога да дам живот е нещо, което не мога да опиша с думи, трябва да се усети.
На всяка една жена, която има възможност да стане донор на яйцеклетки, бих им казала – не се замисляйте, опитайте да направите добро и да направите, някое семейство щастливо.

Дими


Фондация „Майки за донорството“ изказва своята благодарност и се прекланяме пред човечността на всички донори на репродуктивен материал!
Повече от 50 000 семейства в България се нуждаят от помощ на донор за да имат дете. Сред причините са преборено онкозаболяване; генетичен проблем; изчерпана функция на яйчниците; животоспасяващи манипулации с отстраняване на яйчници или оперативни интервенции които са повлияли върху яйчниковия резерв. Всички семейства чакат своя донор в рамките между 6 месеца и 1 година, а понякога и повече.
Донори могат да бъдат жени, които вече имат поне едно родено дете, здрави са и покриват медицинските критерии за донорство. Хиляди семейства се нуждаят от дарена частица обич за да изпитват щастието да имат рожба.
В рубриката „Донорите разказват“ ви запознаваме с част от дарителите на фондация „Майки за донорството“,  които вече подариха шанс на някои от тези семейства. Всички разкази и дати на публикация са съобразени с конфиденциалността при донорството, самото даряване е анонимно.

Ако искате и вие да помогнете свържете се с нас на  mothers.donation@gmail.com  и/или телефон +359888721010 Вики Димитрова;  +359878712128 Мариела Куртева. Ще ви разкажем как се случва донорството – законово и медицински.
Част от историите за борбата на българските семейства може да прочетете тук: https://www.maikizadonorstvo.com/finansirani-semeistva/

Сподели тази публикация

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart